Wanneer je met de staffing software van Mysolution werkt, ben je gewend aan Dynamics NAV, het platform van Microsoft voor kantoorautomatisering. Vanwege de integratie met andere applicaties van Microsoft ervaar je met software die op NAV draait al het nodige gebruiksgemak. Vanaf 1 juni 2022 wordt Dynamics NAV uitgefaseerd en vervangen door Dynamics 365 Business Central, het nieuwe platform van Microsoft voor de backoffice. In Business Central staat de gebruiker nog meer centraal dan in Dynamics NAV. Business Central heeft de look en feel van Microsoft Office; modern, maar vertrouwd.
Mysolution is inmiddels volop bezig met de migratie van NAV naar Business Central. Zo draait de huidige versie van de staffing software voor uitzenders, detacheerders en recruiters zowel op de windowsclient van NAV als op de nieuwe webclient van Business Central. Als klant van Mysolution kun je dus nu al profiteren van de eerste versies van Business Central, terwijl de NAV-windowsclient nog tot 1 juni 2022 wordt ondersteund. Daarna blijven we in Business Central doen wat we altijd al deden: gestandaardiseerd maatwerk voor de flexbranche leveren. Maar met dank aan dit nieuwe platform kunnen we deze missie nog innovatiever en efficiënter uitvoeren, en dat tegen lagere kosten.
Wil je weten wat Business Central nu én straks voor de digitalisering en automatisering van jouw backoffice kan betekenen? Lees dan vooral verder. Hierna lichten we de vijf belangrijkste voordelen van Business Central toe. Wil je weten hoe je samen met Mysolution de stap van Dynamics NAV naar Business Central kunt maken? Lees dan dit nieuwsbericht.
Integratie met Microsoft Office 365
Met dank aan Business Central gaat jouw software voor bijvoorbeeld tijdschrijven, verloning en facturatie nog beter samenwerken met applicaties van Microsoft Office 365. Dynamics NAV werkt al samen met Word en Excel. Daar komt in Business Central nog een integratie met Microsoft Teams bij, de online vergadertool waarmee je de afgelopen tijd waarschijnlijk al veel hebt gewerkt.
Administratie uitvoeren terwijl je ondertussen je mail bijhoudt of agenda bijwerkt: het nieuwe platform maakt multitasking lekker gemakkelijk. Met dank aan de vertrouwde look en feel van Office. Die zorgt er ook voor dat nieuwe gebruikers Business Central snel onder de knie krijgen.
Het nieuwe platform ziet er zelf uit als een Office-programma, waardoor je snel leert werken met nieuwe applicaties die hierop draaien. In de gebruikersinterface zijn het rolcentrum, de lijstweergaves, de kaartschermen en de Role Explorer opnieuw ingericht, met een hoger gebruikersgemak als resultaat.
Webbased platform
Met Business Central wordt de windowsclient van Dynamics NAV ingeruild voor een webclient. Dit betekent dat je via een browser alle applicaties op dit webbased platform kunt gebruiken. Het maakt niet uit welke browser je gebruikt; Chrome, Edge of Firefox. En ook niet met welke device je werkt: pc, laptop, tablet of smartphone. De nieuwe webclient is bovendien compatible met elk besturingssysteem: Windows, Apple en Android.
Samen met een klant de actuele plaatsing en planning van uitzendkrachten doornemen? Dat kan in Business Central met je laptop of tablet aan tafel bij de opdrachtgever. Zoals je ook onderweg via je smartphone een factuur kunt accorderen. Met de nieuwe webclient wordt het nog gemakkelijker om onafhankelijk van tijd en plaats je werk te doen.
Van webbased werken naar werken in de cloud is een kleine stap. Maar doe dit pas wanneer je daar klaar voor bent. Via Mysolution kun je staffing software die op Business Central draait on-premises blijven afnemen, ook na 1 juni 2022. Je krijgt dan dezelfde updates en upgrades als klanten die met de nieuwe webclient in de cloud werken. Cloud, ready when you are!
Talloze apps binnen handbereik
Business Central is veel meer dan een gereedschapskist voor financiële administratie. Zoals de naam al aangeeft, heeft Microsoft met dit nieuwe platform de ambitie om de spin in het web van kantoorautomatisering te worden. Daarom is de webclient toegankelijk voor alle denkbare apps die jou helpen bij de digitalisering van je werk. Via de AppSource van Microsoft kun je die apps gemakkelijk toevoegen aan de versie van Business Central waarmee jij werkt. In die AppSource zitten nu al zo’n 750 applicaties. Je kunt daarmee de functionaliteit van de webclient eenvoudig en op maat uitbreiden. Je beslist zelf welke app je toevoegt en bent daarbij niet langer afhankelijk van één leverancier of partner.
Innovatiekansen met Big Data en AI
Zeg ‘cloud’ en je zegt ‘big data’. In de cloud kan Business Central optimaal inspelen op alle gegevens die daar worden verzameld en geanalyseerd. Voor dit doel werkt het platform samen met tools zoals Azure Machine Learning en Common Data Service, eveneens een applicatie van Azure. Big data kan hiermee worden gekoppeld aan artificial intelligence (AI); de cloud biedt hiervoor meer dan voldoende rekenkracht. Zo ontstaat er een datagedreven, intelligente schil rond Business Central met analyses, rapportages en algoritmische voorspellingen. De webclient voorziet ook in de applicaties - zoals Power BI - waarmee deze data kunnen worden gevisualiseerd in dashboards en managementrapportages.
Aan Mysolution de uitdaging om de mogelijkheden voor big data en kunstmatige intelligentie die Business Central in de cloud biedt, te vertalen naar innovaties op maat voor de flexbranche. Zodat jij in jouw werk de vruchten van die vernieuwde tooling gaat plukken.
Lagere IT-kosten
Met dank aan Business Central in de cloud kun je alle software die op deze webclient draait als Software as a Service (SaaS) afnemen. Hardware, software, onderhoud, updates en upgrades worden niet langer lokaal in jouw organisatie geleverd, geïnstalleerd en uitgevoerd, maar op afstand via de cloud. Hierdoor gaan de IT-kosten van jouw organisatie fors omlaag. Denk hierbij aan de kosten van systeem- en applicatiebeheer en aan het aanschaffen en onderhouden van serverapparatuur. Hiermee komt er tijd en geld vrij om te investeren in SaaS-applicaties op maat.
Benieuwd hoe de migratie naar Microsoft Business Central verloopt? Lees het hier!